maanantai 7. helmikuuta 2011

Kahden suklaan muffinit

Käytän muffineita tehdessäni yleensä samaa perustaikinaa ja vaihtelen sitten makuja. Mieheni on kovin perso suklaalle ja hän pitää näistä kahden suklaan muffineista kovasti. Ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä jääkaappikylminä.

Muffinien perustaikinaan tulee siis:
  • 75 g margariinia
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 muna
  • 1 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl kaakaojauhetta (jos tekee tummia muffineita)
  • 0,75 dl maitoa
Margariini ja sokeri ensin vaahdoksi, muna vatkataan joukkoon. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään taikinaan pienissä erissä vuorotellen maidon kanssa. Paisto 225 asteessa 12-15 minuuttia.

Tällä taikinalla tulee noin 9-11 normaalikokoiseen muffinivuokaan tehtyä muffinia.

Kahden suklaan muffineihin rouhin lisäksi noin 50 g maitosuklaata ja 50 g valkosuklaata ja lisään ne taikinaan viimeisenä. Valmiiden muffinien päälle sulatan myös molempia suklaita (ehkä noin 60 g maitosuklaata ja 20 g valkosuklaata) ja spritsailen ne muffinien päälle.

Näitä tehdessäni minulla ei vielä ollut kunnon muffinivuokaa. Käytin siis vain paperisia vuokia ja siitä syystä muffinit olivat aika leveitä ja matalia.

Myöhemmin tein samalla ohjeella muffineita uudelleen, mutta koristelin muffinit maitosuklaaganachella. Nämä olivat hyviä, mutta melko raskaita myös. Ainakin suklaanhimo talttui. Ganachea kannattaisi ehkä ruusukepursotusten sijaan sivellä muffinin päälle paletilla, niin sitä ei tule liikaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti