maanantai 7. helmikuuta 2011

Mansikkainen pannacotta-kakku

Joulupöydässä meillä herkuteltiin Kinuskikissan reseptin (jälleen kerran) mukaisesti mansikkaisella pannacotta-kakulla. Tässä tämä Kinuskikissan ohje muutamilla omilla muokkauksilla.

Pohja:
  • 200 g Domino Mansikka -keksejä
  • 50 g voita tai margariinia
Murskaa keksit ja lisää keksimurskaan sulatettu voi tai margariini. Painele seos 24 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle.


Täyte:
  •  7 liivatelehteä
  • 2 valkuaista
  • 2 prk (á 200 g) vaniljarahkaa
  • ½ dl sokeria
  • 2 prk (400g) Pakkasmarjan mansikkapureeta
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen viileään veteen. Vaahdota valkuaiset, sekoita joukkoon vaniljarahkat ja sokeri. Kiehauta tilkka vettä ja liuota kuivaksi puristetut liivatteet siihen. Kaada liivateliemi koko ajan sekoittaen mansikkapureen joukkoon. Yhdistä mansikkasose ja valkuais-rahkaseos. Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.


Pannacotta-kerros:
  • 4 liivatelehteä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 dl kevytmaitoa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 vaniljatanko
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen viileään veteen. Mittaa kattilaan kuohukerma, kevytmaito ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja laita kattilaan. Keitä kunnes seos kiehahtaa. Poista vaniljatangon puolikkaat kattilasta ja kaavi siemenet joukkoon. Sulata joukkoon liivatteet. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa välillä sekoitellen. Kaada vuokaan mansikkatäytteen päälle. Anna hyytyä ainakin 3 tuntia.

Koristelin kakun pinkillä pastavärillä värjätyllä Flora Vispillä.



Kakku oli ihanan raikas ja pehmeä ja meni lähes kokonaan 11 syöjän voimin jo ensimmäisellä ottokierroksella. Suosittelen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti