keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Suklaan sulatus

Ajattelin laittaa tänne vinkin siitä, miten hoidan suklaan sulatuksen. Suurin osa tuntuu sulattavan suklaansa mikrossa ja se on tietysti nopeampi tapa. Mikrossa suklaa on kuitenkin vaarassa palaa ja sekoittelua tulee harrastaa ahkerasti. Minulle tämä tapa on sopinut mikroa paremmin. Niksin olen aikoinani bongannut amoriini.com:ista.

Paloittele suklaa ja laita se pakastuspussiin. Purista pussista turhat ilmat pois ja sulje pussi hyvin esimerkiksi solmulla.

Laita pussi vielä toiseen pussiin ja sulje jälleen huolellisesti.


Laita suklaapussi suureen kulhoon. Keitä vedenkeittimellä vettä ja kaada se kulhoon suklaapussin päälle.

Sitten voit tehdä muita leivonnan vaiheita ja suklaa sulaa itsekseen. Suklaa ei voi palaa ja se pysyy sulana pitkään. Suklaan sekaan ei myöskään joudu vettä, mikä on usein vaarana kattilavesihauteessa sulatettaessa. Näin rakeisuudestakaan ei ole pelkoa.

Kun suklaa on sulanut, poista ulompi pussi. Sisemmän pussin kulmaan voit leikata tarvitsemasi kokoisen aukon. Pienellä aukolla voit vaikka pursottaa suklaasta kuvioita.

1 kommentti: