sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Suklaavaahtotäytteiset tuulihatut

Sunnuntai kutkutteli leivontahermoja ja jotain pientä hyvää teki mieli. Pikainen kurkkaus kaappeihin ja päädyin tekemään tuulihattuja.

Taikinan ohjeen olen napannut joskus muinoin Pirkasta, täytteen kohdalla oikaisin ja tein yksinkertaisempaa suklaavaahtoa kuin alkuperäisessä ohjeessa.


Ainekset:
  • 2 dl vettä
  • 100 g voita
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • 3 kananmunaa
Täyte:
  • 1 prk Flora Vispiä
  • reilu 100 g suklaata (käytin noin 60 g tummaa suklaata ja 50 g maitosuklaata)

  1.  Kiehauta vesi teräskattilassa. Sulata veteen rasva. Lisää jauhot ja vanilliinisokeri yhdellä kerralla puuhaarukalla hyvin sekoittaen. Kuumenna ja sekoita, kunnes seos irtoaa kattilan reunoista. Siirrä kattila jäähtymään pariksi minuutiksi.
  2. Lisää munat taikinaan yksitellen sähkövatkaimella vatkaten.
  3. Lusikoi taikina pursotinpussiin. Pursota taikinasta haluamasi muotoisia kekoja leivinpaperille pellille.
  4. Paista 200 asteessa keskitasolla noin 20 minuuttia. Halkaise jäähtyneet tuulihatut terävällä veitsellä.
  5. Sulata suklaa ja vaahdota kerma. Valuta sula suklaa kermavaahtoon ja vatkaa tasaiseksi.
  6. Lusikoi suklaakerma pursotuspussiin ja pursota tuulihattujen sisälle.
  7. Sirota halutessasi tuulihattujen pinnalle tomusokeria.

2 kommenttia:

  1. Mua houkuttaisi kokeilla jotain suolaisia tuulihattuja. En ole itse asiassa koskaan tehnyt tuulihattuja itse, mutta jotenkin oletin, etta tuo taikina olisi vaikeampi tai monimutkaisempi. Mista lie se kasitys on tullut..

    VastaaPoista
  2. Minäkin olin siinä käsityksessä, että tuulihattujen teko on vaikeaa. Mutta sitä se ei todellakaan ole. Uunia vaan ei saa avata ennen kuin tuulihatut ovat varmasti kypsiä, muuten ne lässähtävät.
    Työläin osuus on sitten se täyttäminen. :)

    VastaaPoista