lauantai 30. heinäkuuta 2011

Tiikerikääretorttu

Yksi pitempään vaivannut leivontaidea sai lopultakin toteutuksen. Minulla on Hellapoliisin ensimmäinen reseptikirja kotona ja olen siitä kuolannut kaksiväristä kääretorttua. Nyt lopultakin päätin toteuttaa moisen.

Hellapoliisin oma ohje löytyy täältä, minä hiukan muokkailin ohjetta. En saanut aikaiseksi yhtä kauniita ja ohuita raitoja aikaiseksi kuin Hellapoliisi (en ollut tarpeeksi nopea), mutta jotain raitoja sentään.


Tein tortun peruskääretortun ohjeella.

4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

tummaan raitaan lisäksi: 1½ rkl kaakaojauhetta

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi kevyesti sekoitellen massaan. Jaa massa kahtia ja lusikoi toinen puolikas pursotuspussiin. Mausta toinen puolikas kaakaojauheella ja lusikoi sitten massa toiseen pursotuspussiin.

Pursota vuorotellen kakkumassoja leivinpaperoidulle (minä myös öljyän leivinpaperin kevyesti) uunipannulle. Tässä kannattaa olla nopea, sillä massa leviää melko nopeasti. Paista 225 asteessa 6-8 minuuttia. Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä. Käännä torttulevy niin, että paistopinta on päällimmäisenä (levität siis täytteen sen pinnan päälle, joka oli uunissa päällimmäisenä), jotta saat raidat paremmin esiin.


Täytteeksi tein valkosuklaakermaa.

2 dl vispikermaa
vajaa 100 g valkosuklaata

Vaahdota kerma ja sulata valkosuklaa. Lisää suklaa kermavaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä täyte kääretortun päälle, rullaa torttu rullaksi ja laita jääkaappiin vetäytymään.

Sain palautetta tortusta: "Tosi hyvää, saisinko toisen palan." (mies), Mmmm, ihanan kermainen täyte (ystävä). :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti