sunnuntai 21. elokuuta 2011

Mustikkamoussekakku


Kesätyöntekijämme oli töissä viimeistä päivää ja päätin piristää kahvitaukoa kakulla. Tein mustikkamoussekakkua Hellapoliisin ohjetta mukaellen.

Pohja:
2 munaa
0,75 dl sokeria
0,5 dl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria
½ rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 225 asteisessa uunissa n 7 minuuttia. Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, leikkaa torttulevystä pohjaosan kokoinen rinkula. Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Minä käytin ympyränmuotoista säädettävää reunavuokaa. Vuoka oli säädetty 20 cm halkaisijalle. Jos tykkää matalammasta kakusta, voi käyttää vaikka 24 cm vuokaa.



Täyte:
6,5 liivatelehteä
2,5 dlFlora Vispiä
150 g ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
vajaa 1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g mustikoita soseutettuna

Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5-10 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi. Soseuta mustikat tai paseeraa ne (= painele siivilän läpi) Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja soseutetut mustikat. Liuota vedestä puristetut liivatteet puoleen desiin kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos edellä mainittuun seokseen ohuena nauhana, nostele joukkoon lopuksi kermavaahto. Kaada seos kostutetun pohjalevyn päälle. Hyydytä kylmässä 4-5 tuntia, tai yön yli.

Pursottelin kakun reunat vaniljakreemijauheella tukevoitetulla Flora Vispillä ja harjoittelin lisää kermaruusujen tekoa. Osa kukista näyttääkin jo melkein ruusuilta, mutta tuo yksi on kyllä ihan joku hybridilajike. :D
Ruusujen päälle laitoin karkkimassasta tehtyjä perhosia.


Kakku oli todella hyvää, raikkaan mustikkaista. Suosittelen.

Lisäsin muuten kakkuun vielä yhden perhosen kuvien oton jälkeen, kun tuo toinen reuna alkoi näyttää kovin orvolta. :)

2 kommenttia: