lauantai 3. joulukuuta 2011

Appelsiini-toffeemuffinit

Tämän muffiniohjeen lupasin jo hyvä tovi sitten postata tänne. Näitä tein siskoni 30-vuotisjuhlille. Muffinien ohje on peräisin Pirkka-lehdestä ja toffeekuorrutteen ohje Kinuskikissalta.


Muffinit (12 isoa muffinia)
1 appelsiini (kuori + mehu)
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
100 g voita tai leivontamargariinia
2 3/4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl Pirkka vanilliinisokeria

Pese appelsiini huolellisesti. Raasta appelsiinista kuori ja purista siitä mehu (1 dl). Vaahdota munat ja sokeri. Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä. Lisää rasva muna-sokerivaahtoon.
Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja appelsiinin raastettu kuori keskenään. Lisää taikinaan jauhoseos vuorotellen appelsiinimehun kanssa varovasti sekoittaen
Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa noin 12 - 15 minuuttia. Jäähdytä muffinit.

Toffeekuorrute
300 g vaniljafudgeja irtokarkkilaarista
1/4 dl kuohukermaa

Laita fudget ja kerma kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä. Karamellien sulaessa ja pehmentyessä voit pilkkoa niitä pienemmiksi lastalla. Sekoittele kunnes fudget ovat sulaneet tasaiseksi seokseksi. Ota heti liedeltä, ettei seos sitkisty.
Vuoraa astia leivinpaperilla ja kaada seos siihen. Nosta jääkaappiin ja anna kovettua. Kuorrutteen voi tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi.
Ota kuorrute huoneenlämpöön pari tuntia ennen kaulimista, jotta se pehmenee ja on helpompaa työstää. Jos et ehdi antaa kuorrutteen lämmetä, lämmitä sitä käsissäsi muovaillen.
Kauli kuorrute levyksi ja ota muotilla haluamiasi kuvioita muffinien päälle. Itse sipaisin kuorrutteen ja muffinin väliin hiukan kermavaahtoa, mutta tämä ehkä aiheutti vain kuorrutteen lipsumisen muffinin päällä.

2 kommenttia:

  1. Kauniita muffineja! Ja kuullostaa tosi herkullisilta.

    VastaaPoista
  2. Kiitos ohjeesta! Työkaverit saa mun seuraavalla pullavuorolla maistaa näitä :)

    VastaaPoista